Ράλλης: «Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια ομαδική δουλειά»

Για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ΠΑΟΚ, μίλησε ο γιατρός του Δικεφάλου, Γιάννης Ράλλης, τονίζοντας ότι η δουλειά που γίνεται για την αντιμετώπιση του ιού είναι ομαδική.

Ο Γιάννης Ράλλης τόνισε ότι υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα στον ΠΑΟΚ γιατί η επέμβαση των ανθρώπων του Δικεφάλου ήταν άμεση προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην υπόλοιπη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την γενική κατάσταση με τον ιό:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και άγνωστη. Μαθαίνουμε συνεχώς και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις διότι μια ομάδα είναι ένα γκρουπ που δεν σταματά να δουλεύει, και δουλεύει με επαφή ο ένας με τον άλλον. Όλοι μας κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές η μια με την άλλη δεν αυτό μας δυσκολεύει… Άλλος είναι ασυμπτωματικός, άλλος εμφανίζει ήπια συμπτώματα, άλλος, εμφανίζει μια μορφή πνευμονίας την 6η-7η μέρα. Και το κακό είναι πως πέφτει ο μέσος όσος ηλικίας όσων νοσούν. Αυτός ο ιός δεν μπορούσε να «διαβαστεί» και πριν καν γίνει κατανοητός από την επιστημονική κοινότητα. Μπορεί να πει κάποιος πως ο αριθμός θανάτων του κορωνοϊού είναι ο ίδιος με μια άλλη γρίπη. Η διαφορά είναι πως με τον κορωνοϊό υπάρχει μεγάλος αριθμός θανάτων σε κάποιες μέρες, και αυτό είναι ένα φορτίο που βαραίνει το σύστημα υγεία και αυτό μπορεί να καταρρεύσει. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη διαφορά».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ΠΑΟΚ:

«Η δουλειά που κάνουμε είναι ομαδική. Από τον Χρήστο τον Καρυπίδη, τους φυσιοθεραπευτές, τους γυμναστές. Όλοι αυτοί έπρεπε να ενημερώνουν καθημερινά τους παίκτες για να προστατευτούν. Πρέπει καθημερινά να ενημερώνεις κάποιον για να καταλάβει τους πραγματικούς κινδύνους. Είχαμε και εμείς τα κρούσματα αλλά οι «επεμβάσεις» μας ήταν άμεσες για να αποφευχθεί η διασπορά. Έχουμε πρωτόκολλα στις φυσιοθεραπείες, στα αποδυτήρια, στην κουζίνα…»

Για τη διαχείριση των κρουσμάτων εντός ομάδας:

«Αρχικά υπήρχε μεγάλη συζήτηση στο θέμα του πρωτοκόλλου. Το πρώτο διάστημα, λόγω άγνοιας υπήρχε σχεδόν καθημερινή αλλαγή. Ο Γιαννούλης, την προηγούμενη μέρα είχε κάνει ένα αρνητικό τεστ, και την επόμενη μέρα έκανε νέο τεστ και βγήκε θετικό. Έχουνε αποστάσεις στις ασκήσεις, αποστάσεις στα αποδυτήρια. Η ανησυχία μας ήταν για το τι θα συμβαίνει σε περιπτώσεις όπως αυτές, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Έχει πλέον αποδειχθεί πως ακόμα και σε προπονήσεις που γίνονται χωρίς μάσκα, μπορεί να μην μεταδοθεί ο ιός αν υπάρχει προσοχή».

Για τον αριθμό των τεστ στον οποίο έχουν υποβληθεί οι παίκτες:

«Εμείς ακολουθούμε τους κανόνες για τεστ 48 ή 72 ώρες πριν τον κάθε αγώνα. Ήρθαμε σε επαφή με την Γρανάδα, που είχε πολλά κρούσματα, για να μάθουμε τι τι έκαναν εκείνοι στο πρόβλημα που είχαμε. Από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι τώρα, πρέπει να έχουν γίνει περίπου 30 τεστ στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ίσως να είναι και παραπάνω για τους διεθνείς…»

Πηγή: radioprimo.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση