Σκάνδαλο με τους βοηθούς του Κλάτενμπεργκ: Διέρρευσαν σε σάιτ του Μαρινάκη πριν τους μάθει η ΕΠΟ

Σοβαρό ζήτημα με οσμή σκανδάλου προκύπτει με τους βοηθούς του νέου αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Μέσο ενημέρωσης που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε τους συνεργάτες του Άγγλου την ώρα που οι άνθρωποι της ΕΠΟ δηλώνουν άγνοια.

Αμέσως τίθενται ερωτήματα για τη διαδρομή της πληροφορίας μέχρι να φτάσει στην εν λόγω ιστοσελίδα που αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον 65χρονο Βορειοϊρλανδό Άλαν Σνόντι (τέως πρόεδρος της ΚΕΔ στην Κύπρο) και στον παλαίμαχο Πορτογάλο ρέφερι Ζοάο Καπέλα.

Τους συνεργάτες του Κλάτενμπεργκ τους ήξεραν μόνο ο ίδιος και άνθρωποι της UEFA. Φυσιολογικά θα έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα η ΕΠΟ και μετά οι 14 ομάδες της Super League.

Κατά τα φαινόμενα, ο Κλάτενμπεργκ ενημέρωσε την UEFA για τους δύο συνεργάτες του αλλά αντί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ενημερώσει την ΕΠΟ, η είδηση διέρρευσε από σάιτ συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Συνεπώς, δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είτε πληροφορία έφυγε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ είτε από τα κεντρικά της UEFA.

Όποιο και από τα δύο να συνέβη, πρόκειται για θεσμικό ατόπημα να μην ενημερώνεται επί του θέματος η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή (στην προκειμένη περίπτωση η ΕΠΟ), αλλά το θέμα να βγαίνει από Μ.Μ.Ε. συμφερόντων συγκεκριμένης ομάδας.

Η διαρροή αυτή έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στις υπόλοιπες ομάδες του Big-4, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που είδαν μια ιστοσελίδα συμφερόντων Μαρινάκη να έχει πρόσβαση σε μία άκρως απόρρητη πληροφορία.