Στα άκρα η Σλόβαν – Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το κεκλεισμένων με ΠΑΟΚ!

Αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας που απέστειλε ανοικτή επιστολή στον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Έντουαρντ Χέγκερ, για την απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το ματς με τον ΠΑΟΚ!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ελήφθη η απόφαση να διεξαχθεί χωρίς κόσμο η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ λόγω της «έκρηξης» κρουσμάτων στη Σλοβακία, οι επιτελείς της Σλόβαν «ξέσπασαν» μέσω σχετικής απόφασης, κάνοντας λόγο για απόφαση σοκ που ισοδυναμεί με χαστούκι για την ομάδα τους!

Την Παρασκευή, η αντίπαλος του Δικεφάλου απέστειλε ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, ζητώντας αλλαγή σε ότι αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, και ειδικότερα τα μέτρα που σχετίζονται με μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις, πιέζοντας τον Έντουαρντ Χέγκερ, προκειμένου να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό της.

«Σε μια ανοιχτή επιστολή, παρουσιάσαμε τις προτεινόμενες λύσεις μας για τη συμμετοχή θεατών σε εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. Υποστηρίξαμε τις λύσεις με συγκεκριμένα επιχειρήματα, γεγονότα και σκληρά δεδομένα που καθιστούν σαφές ότι είναι ασφαλές να συμμετέχεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα σε ανοιχτό γήπεδο.

Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα που παρουσιάζουμε θα γίνουν αποδεκτά από τα αρμόδια πρόσωπα στα οποία απευθύναμε την επιστολή, προκειμένου να αλλάξουν τα μέτρα που αφορούν μαζικές εκδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της Σλόβαν Ιβάν Κμότρικ, σε δήλωσή του στο site της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή της Σλόβαν αναφέρει:

«Κατανοούμε και έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης με την εξάπλωση του Covid-19 στη Σλοβακία και εκτιμούμε όλους όσους παλεύουν ενάντια σε αυτήν την ασθένεια στην πρώτη γραμμή.

Λυπούμαστε ακόμη περισσότερο που λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον πιο σημαντικό αγώνα της δεκαετίας, στον οποίο εκπροσωπούμε όχι μόνο την Μπρατισλάβα αλλά και ολόκληρη τη Σλοβακία στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο συλλόγων, τη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα στην κόκκινη συνοικία του, εγκρίθηκαν 200 θεατές. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, η ποδοσφαιρική ομάδα της Σλοβακίας έχει μια πραγματική ευκαιρία να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανάμεσα στους 16 καλύτερους συλλόγους της UEFA European Conference League.

Σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, οι παίκτες μας χάνουν την υποστήριξη των φιλάθλων και το θεμιτό πλεονέκτημα του γηπεδούχου περιβάλλοντος που μας εγγυάται αυτή η διοργάνωση. Είναι ένα σκληρό πλήγμα όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για τους παίκτες, όλους τους φιλάθλους, το ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό, με μεγάλες όχι μόνο οικονομικές συνέπειες τώρα και στο μέλλον. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λογικό λόγο ή με ποια φόρμουλα υπολογίστηκε η μέγιστη χωρητικότητα των 200 θεατών, για παράδειγμα στο δικό μας γήπεδο χωρητικότητας 22.500 θεατών.

Η Μπρατισλάβα έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Σλοβακία. Όχι μόνο οι κάτοικοι της Μπρατισλάβα, αλλά όλοι στη Σλοβακία, παρακινήθηκαν από το σύνθημα “Το εμβόλιο είναι ελευθερία” κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και πίστευαν σωστά ότι εκτός από την προστασία της υγείας τους, θα βιώσουν επίσης την αναφερόμενη ελευθερία που σχετίζεται με την επιστροφή στην κανονικότητα. ΖΩΗ.

Με βάση τις εξελίξεις στις γύρω χώρες, προτείνουμε λοιπόν τις ακόλουθες τρεις εναλλακτικές λύσεις:

Εναλλακτική 1η: Ίδιο μοντέλο με τις γύρω χώρες

Εφαρμόζοντας ένα μοντέλο από τις παραπάνω γύρω χώρες, όπου οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι μπορούν να καλύψουν το εκατό τοις εκατό της χωρητικότητας του γηπέδου.

Εναλλακτική 2η: Διακόσιοι θεατές για κάθε θύρα

Το στάδιο Tehelné pole έχει 58 ξεχωριστές θύρες. Επομένως, ως δεύτερη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα 200 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 11.660 θεατών.

Εναλλακτική 3: Εκατό θεατές ανά θύρα

Ως τρίτη εναλλακτική, προτείνουμε μέγιστη χωρητικότητα ανά θύρα τους 100 θεατές, που θα αντιπροσωπεύει την επιτρεπόμενη χωρητικότητα των 5800 θεατών.

Λάβετε υπόψη ότι το στάδιο διαθέτει 70 ξεχωριστά τουρνικέ εισόδου και εξόδου, τα οποία στην πρώτη εναλλακτική θα αντιπροσώπευαν 166 άτομα ανά τουρνικέ και στη δεύτερη εναλλακτική 83 άτομα ανά τουρνικέ.

Είμαστε πεπεισμένοι και πιστεύουμε ότι τα παραπάνω επιχειρήματα, γεγονότα και δεδομένα και οι προτεινόμενες λύσεις μας θα σας οδηγήσουν στην ταχύτερη δυνατή απόφαση και αλλαγή των μέτρων που σχετίζονται με μαζικές εκδηλώσεις ώστε να διασφαλίσουμε την οργάνωση της εξαιρετικά σημαντικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση