Στη Σύρο ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά που ζήτησε συμπληρωματική ανάκριση για τον Μαρινάκη!

Από newsbreak.gr:Στη Σύρο μετατίθεται ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ο οποίος είχε ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο να γίνει συμπληρωματική ανάκριση για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στην χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Αν και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον είχε επιλέξει ομόφωνα με ψήφους 11-0 ως εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίαςστην Ελλάδα, όλα άλλαξαν ενώ ο κ. Τσορμπατζόγλου χειριζόταν την τελευταία δικογραφία στον Πειραιά, αυτή που αφορά τον γνωστό εφοπλιστή.

Συμπτωματικά λίγες ημέρες πριν κρίνει πως πρέπει να γίνει συμπληρωματική ανάκριση, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «μπλόκαρε» την απόφαση του Αρείου Πάγου για την επιλογή του στη θέση του εντεταλμένου της στην Ελλάδα για τη διερεύνηση υποθέσεων ευρω-απατών.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Έλληνας Ευρωπαίος Εισαγγελέας Δημήτρης Ζημιανίτης, ο οποίος με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, συμβουλεύει τη Γενική Εισαγγελέα τόσο πριν όσο και κατά την αξιολόγηση των εντεταλμένων εισαγγελικών λειτουργών που επέλεξε το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο.

Τότε ζητήθηκαν από τον κ. Τσορμπατζόγλου αλλά και τη συνάδελφο του Αμαλία Μπακαλώνη επιπλέον στοιχεία για το βιογραφικό τους, ενώ τους έγινε και interview σε τηλεδιάσκεψη με επιτροπή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Τελικά μετά από 3,5 μήνες από το «μπλόκο», ανακοινώθηκε χθες πως απορρίφθηκαν οι δύο Έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί για τις θέσεις των εντεταλμένων στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ας σημειωθεί πως μέσα στο καλοκαίρι είχαν προηγηθεί συναντήσεις της Ρουμάνας Ευρωπαίας Εισαγγελέως Laura Codruţa Kövesi με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίουκαι τον Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειο Πλιώτα.

Κατά τις συναντήσεις διατυπώθηκε η ενόχληση της ελληνικής πλευράς για την αμφισβήτηση της κρίσης του Αρείου Πάγου για τους δύο από τους επτά εισαγγελικούς λειτουργούς που επέλεξε ως εντεταλμένους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα.

Όμως, παρά την… ενόχληση, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε ήδη αποφασίσει από τις 16 Ιουνίου τη μετάθεση του κ. Τσορμπατζόγλου από τον Πειραιά στη Σύρο ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι είχε επιλεγεί για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και εκκρεμούσε η υλοποίηση της απόφασης…

Τελικά με απόφαση του Αρείου Πάγου μετατέθηκε από τον Πειραιά στη Σύρο.

Ήδη έχει πάρει το «χαρτί» της μετάθεσης και ενώ εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά η διαφωνία του Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλου με τον Εισαγγελέα Εφετών Οδ. Τσορμπατζόγλου που έχει ζητήσει να γίνουν συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις από την Οικονομική Αστυνομία και τις αμερικανικές αρχές για τα εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων ή συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη στον καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη Ευθύμιο Γιαννουσάκη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1»…

Τελικά θα γίνει η συμπληρωματική ανάκριση, ή ο κύριος Τσορμπατζόγλου «πλήρωσε» αυτήν την κρίση του;

Ο χρόνος θα δείξει…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση