Συνεχίζουν χωρίς ανάσα

Έφθασε η ώρα! Ανυπομονούσαμε για τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Ε, να! Ήρθε ο χρόνος…

Ο ΠΑΟΚ άργησε να συζητήσει με τον Γκαρσία. Μας παραξένεψε το γεγονός. Τελικά αυτό, ίσως κάτι να δείχνει.

Θα το μάθουμε αύριο οριστικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει επιτέλους ο ΠΑΟΚ να λειτουργήσει ενόψει της νέας χρονιάς. Για εμένα πέρα από το θέμα προπονητή, εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της δομής και της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στο κάτω-κάτω, είτε με τον Γκαρσία προπονητή, είτε με τον Λουτσέσκου, αν ο ΠΑΟΚ δεν ξεκαθαρίσει και αν δεν οριστικοποιήσει τη λειτουργία του τμήματος σε σύγχρονα και επαγγελματικά πλαίσια, τότε και ο… Κλοπ να έρθει, θα αποτύχει.  Εξάλλου και ο Λουτσέσκου γι αυτό έφυγε και ο Γκαρσία γι αυτό τρελάθηκε πρόσφατα. Για την ακρίβεια τρελαίνεται από την πρώτη εκείνη ημέρα στο Αγρίνιο, όταν ένας άσχετος του έλεγε… «Πάμπλο θα κάθεσαι εσύ μισή ώρα όρθιος στον πάγκο και άλλη μισή ο Αμανατίδης». Πόσα τέτοια…

Για να μην αναφερθώ σε χιλιάδες άλλους που τον ξέσκιζαν σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα μέχρι τον Μάρτιο επειδή… έχασε κάποια ντέρμπι. (Θα συγκρατηθώ σήμερα και δεν θα θυμίσω περισσότερα αν και προσωπικά έχω κάθε δικαίωμα. Απλά κάποια στιγμή φθάνει με την αμπαλοσύνη του… αποτελέσματος. Λες και υπήρξε ποτέ σοβαρός προπονητής του οποίου η δουλειά φάνηκε με αποτελέσματα στους 2-3 μήνες).

Πάμε παρακάτω για να μην ξεφύγω με τις κωλοτούμπες κάθε είδους… Απλά ας κάνουμε όλοι και λίγο αυτοκριτική.

Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Σαββίδης πάνω από όλους. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να διορθώσει λάθη, να επενδύσει και να ξανακάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Αύριο θα δούμε ποιον προπονητή εμπιστεύεται γι αυτό τον στόχο. Και μεθαύριο ή μάλλον όλο το καλοκαίρι, θα αποδειχθεί αν έχει αποφασίσει να στηριχθεί σε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό μοντέλο, διορθώνοντας μεγάλα λάθη του παρελθόντος.

Κλείνοντας… Αν το 2008 το 2010 ή το 2012 ίσχυε το… «τιμή και δόξα» για τον Ουρουγουανό που εγώ γνωρίζω και εκτιμώ ως μια καταπληκτική ψυχή, το 2021 πρέπει να αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ τον σέβεται στον μέγιστο βαθμό. Πολλοί που δηλώνουν και είναι ΠΑΟΚ, το καταπάτησαν μέσα στη σεζόν επειδή… δεν κέρδιζε. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ όμως, οφείλει να τον σεβαστεί μέχρι τέλους. Με πολλούς τρόπους. Όπως τον σεβάστηκε και τον στήριξε τόσα χρόνια, όπως τον εμπιστεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο κάνοντας τα ΠΑΝΤΑ για να είναι προπονητής, έτσι και τώρα που μπορεί να πάρει την δύσκολη απόφαση. Ό τι είναι να γίνει, να γίνει  ΠΑΟΚτσήδικα.

Έτσι πρέπει…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση