Τα πρώτα βήματα του Λουτσέσκου

Με τον Ράζβαν Λουτσέσκου γνωριζόμαστε από το παρελθόν που δεν είναι και τόσο μακρινό, άρα το πως θα διαχειριστεί το αγωνιστικό τμήμα είναι εύκολο για μας να το προβλέψουμε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι εδώ. Αρχικά θα αξιολογήσει το υλικό και στη συνέχεια θα ζητήσει από τον τεχνικό διευθυντή παίκτες με τα χαρακτηριστικά που βολεύουν το παιχνίδι του.

Επειδή γνωρίζουμε καλά τι ακριβώς ζητά ο Ρουμάνος, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύο ακραίους ταχυδυναμικούς μπακ με στοιχεία winger, δύο 8άρια box to box αφού δεν παίζει με καθαρό 6άρι και από εκεί και πέρα, παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι και θα εξυπηρετούν το πλάνο.

Ο Λουτσέσκου δεν έχει την λογική του προπονητή – μάνατζερ, αγγλικής φιλοσοφίας. Δεν θα πει ποτέ ποιον θέλει αλλά τι θέλει. Είναι ξεκάθαρη στο μυαλό του η λειτουργία του προπονητή και που συναντά αυτή τις κόκκινες γραμμές που αναλαμβάνει ο τεχνικός διευθυντής.

Για να αναλάβει βέβαια τις ευθύνες του ένας τεχνικός διευθυντής, πρέπει πρώτα απ όλα να υπάρχει. Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει αλλά δεν αργεί η στιγμή που νομοτελειακά θα είναι εδώ.

Στις λίστες του ΠΑΟΚ υπάρχουν αρκετά ονόματα, διαφορετικούς ύφους. Υπάρχουν φτασμένοι, υπάρχουν νέοι φιλόδοξοι με προοπτικές, υπάρχουν και κάποιοι που συνδυάζουν τα δύο στοιχεία όχι σε απόλυτο βαθμό.

Την απόφαση για τον τεχνικό διευθυντή θα την πάρει εννοείται ο Ιβάν, ακούγοντας κυρίως τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας που έχουν κάνει την έρευνά τους για τον καθένα.

Από τα ονόματα που έχουν γραφτεί, κάποια είναι στη λίστα, κάποια δεν είναι καν, όμως έχω την αίσθηση πως πάμε για έκπληξη. Όποια και να είναι η απόφαση όμως, είναι μεγάλη ανάγκη να οριστικοποιηθεί άμεσα γιατί ο χρόνος δεν περισσεύει.

Η έλευση Λουτσέσκου πάντως, δίνει μία σιγουριά στον οργανισμό ΠΑΟΚ πως το αγωνιστικό τμήμα θα έχει τη λειτουργία που πρέπει. Με ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τι είναι ποδοσφαιρικό υψηλό επίπεδο, γνωρίζουν τον ρόλο τους και έχουν παραστάσεις.

Στο κομμάτι του ρόστερ, είναι σαφές πως ο Λουτσέσκου θα θελήσει να διατηρήσει τον Ομάρ Ελ Καντουρί στην ομάδα. Όμως επειδή ποτέ δεν παρεμβαίνει στο οικονομικό, θα πρέπει ο Μαροκινός να είναι έτοιμος να αποδεχτεί πως τα λεφτά που έπαιζαν, δεν παίζουν πλέον. Και νομίζω πως η γύρα που έκανε στην αγορά, τον βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ Σήμερα έκανα την τελευταία μου εκπομπή στον Libero 107,4 στον οποίο πέρασα συνολικά 16 χρόνια. Η αποχώρησή μου είναι απολύτως συνειδητή και δεν έχω καμία αμφιβολία για την ενέργειά μου. Λέω να βγάλω από τη ζωή μου το ξυπνητήρι και να χαρώ περισσότερο το παιδί μου. Είναι τόση η τοξικότητα πλέον, που δεν έχω κανέναν λόγο να φθείρομαι. Και είναι μία ευκαιρία για καινούργια πράγματα μετά από λίγους μήνες. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση