Τα πρώτα θετικά βήματα

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι από τα ζητήματα που απασχολούν πολύ τόσο τον σύλλογο όσο και τους ίδιους τους οπαδούς. Η στιγμή που θα δούμε το όραμα του Ιβάν Σαββίδη να παίρνει σάρκα και οστά αργεί ακόμα. Παρόλα αυτά φαίνεται πως γίνονται τα πρώτα θετικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος
Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε για το νέο γήπεδο και ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ανοίγει τον δρόμο για τις επόμενες κινήσεις με σκοπό τη υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Ενός μακροχρόνιου και δύσκολου έργου, δεδομένων των χωροταξικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Πολύ κουβέντα γίνεται για την νέα Τούμπα και για την χωρητικότητα του γηπέδου. Εγώ όμως θα ήθελα να σταθώ στην
αναγκαιότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος όσο και στην τεράστια σημασία του όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για ολόκληρη την περιοχή και την πόλη.


Μπορεί τα τσιμέντα της Τούμπας να μεγάλωσαν γενιές και γενιές, η φθορά όμως του γηπέδου είναι εμφανής τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα ασφαλές γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών με σκεπαστές κερκίδες σε όλο το γήπεδο, με αρκετές θύρες που διευκολύνουν την πρόσβαση και την έξοδο των οπαδών, με θέσεις ΑΜΕΑ, με σύγχρονα κυλικεία και πολλά άλλα. Πράγματα σημαντικά για όλους του οπαδούς που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα σε κάθε εντός έδρας αγώνα αλλά και για τους επισκέπτες των άλλων ομάδων.


Πέρα όμως από τα πρακτικά του γηπέδου, η νέα Τούμπα θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και θα δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, το νέο γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενεί και άλλες διοργανώσεις και εκδηλώσεις.
Εν αναμονή λοιπόν για τα επόμενα βήματα.


Ελένη Παρασκευά

Διαβάστε περισσότερα