Τι γίνεται με το θέμα των γηπέδων;

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα. Σύμφωνα με αυτά, οι συναυλιακοί χώροι, οι θεατρικές παραστάσεις και οι κινηματογράφοι μπορούν να έχουν πληρότητα από 30-65%. Παρόλα αυτά δεν γίνεται καμία κουβέντα για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Μπορεί στην Ιταλία να έχουν ανοίξει οι θύρες με όριο 1000 θεατών, στην Κύπρο να έχει επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό των φιλάθλων και στην Bundesliga να έχει γίνει η επιστροφή ορισμένου αριθμού οπαδών σε αρκετά γήπεδα (ανάλογα και με το τι ισχύει σε κάθε ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια), στην Ελλάδα φαίνεται πως θα αργήσουμε και άλλο.

Κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα, εάν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι είναι περισσότερο ασφαλή από τα γήπεδα (που όσον αφορά το ποδόσφαιρο τουλάχιστον είναι ανοιχτά και όχι σε εσωτερικό χώρο). Μήπως ο φίλαθλος πληθυσμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα;

Από την άλλη, ποια είναι η στάση των επίσημων ΠΑΕ ή ΚΑΕ; Γιατί δεν ζητούν επιστροφή του κόσμου έστω με ένα ελάχιστο ποσοστό; Μήπως έχουν βολευτεί; Γήπεδα χωρίς κόσμο σημαίνει γήπεδα χωρίς φασαρίες ενώ παράλληλα απαλλάσσονται από ευθύνες και από το βάρος να μοιράσουν έναν ελάχιστο αριθμό εισιτηρίων στον κόσμο.

Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα των άδειων γηπέδων είναι αποκρουστική και όπως και τα άλλα θεάματα έτσι και ο αθλητισμός δικαιούται ίσης μεταχείρισης και φιλάθλους στα γήπεδα. Παράλληλα, άδεια γήπεδα σημαίνει και άδεια ταμεία καθώς και οικονομικό αδιέξοδο σε πολλούς ανθρώπους που βιοπορίζονται από το χώρο.

Ελένη Παρασκευά

Διαβάστε περισσότερα