Τι σχέση έχει ο οπαδός του ΠΑΟΚ με τη σπυριάρα;

Επί πολλά χρόνια ο οπαδός του ΠΑΟΚ θεωρείτε ποδοσφαιρικός. Η ομάδα μπάσκετ όμως του συλλόγου μας ήταν αυτή που μας χάρισε πρώτη πανελλήνιο τίτλο. Ήταν το πρωτάθλημα του 1959  με Οικονομίδη, Θεοδωρίδη, Δαπόντε, Αγγελίδη, Κλάγκα κ.α.ο πρώτος τίτλος του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το 1984 το Κύπελλο Ελλάδας και τον τελικό των κουρεμένωνκεφαλιών μια ιδέα του Φαίδωνα Ματθαίου που μαζί με την παρακολούθηση μιας πολεμικής ταινίας “Αποστολή στη Νικαράγουα” για να πωρώσει τους παίκτες πράγμα το οποίο και κατάφερε. Πολίτης, Μάνθος και ο αδερφός του Ζαχαρίας Κατσούλης, Σταυρόπουλος, Αλεξανδρής σήκωσαν ψηλά το τρόπαιο.

Γενεύη 1991…Πατινουάρ ντε Βερνέ και η ομαδάρα εκείνης της χρονιάς με Πρέλεβιτς,Μπάρλοου, Σταυρόπουλο και άλλους υπέταξε στον τελικό την ισπανική Σαραγόσακαι έφερε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη με τον κόσμο μαςνα παραληρεί στον Λευκό Πύργο με συνθήματα όπως “Κύπελλο Κύπελλο Ευρωπαϊκόκαι εσύ μ….. Γκάλη τα αρ… μας τα δυο. Μια τεράστια επιτυχία όχι μόνο για το σύλλογοκαθώς ήταν επίσης ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος από οποιοδήποτε τμήμα του αλλά και φυσικά για όλη την Ελλάδα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Το δεύτερο πρωτάθλημα ήρθε το 1992 σπάζοντας τότε την παντοκρατορία του συμπολίτη, έφτασε τον Νίκο Βεζυρτζή και τον κόσμο μας στους εφτά ουρανούς.Με την καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ σηκώσαμε πανηγυρικά το 1994 το δεύτερο ευρωπαϊκό μας τρόπαιο το Κύπελλο Κόρατς εναντίον της Στεφανέλ Τριέστε και μάλιστα σε διπλό τελικό και 100άρα στην Ιταλία. Η ομάδα έπαιζε τέτοιο μπάσκετ που ανάγκασε τους σχολιαστές του MEGA τότε (βλέπε Μπατής) να φωνάζουν ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο να παίζει τέτοιο μπάσκετ.

Στην όμορφη αυτή δεκαετία ακολούθησαν με υπέροχο μπάσκετ δύο ακόμα Κύπελλα Ελλάδας το 1995 και το 1999.Πρέπει λοιπόν να γράψω περισσότερα για την ιστορία της ομάδας; Για τους προπονητέςκαι τους παίκτες που τους ήξερε τουλάχιστον όλη η Ευρώπη; Για την ομάδα και τον λαό που ήταν φόβητρο για τις ομάδες που θα την αντιμετώπιζαν; Τα επόμενα χρόνια ακολούθησε ηπαρακμή και ενώ καταφέραμε και κάναμε δικό μας πανέμορφο γήπεδο το PAOK Sports Arena φτάσαμε στην απόλυτη ανυποληψία της προηγούμενης χρονιάς και την απόλυτη πορεία προς τον υποβιβασμό που γλιτώσαμε λόγω κορονοιου και χρεωκοπημένωνομάδων.Ο κόσμος έλειπε από το γήπεδο και εμφανίστηκε μόνο στα μεγάλα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ φίλοι μου χρειάζεται πρώτα από όλα την υποστήριξη μας και μετά οτιδήποτε άλλο.Χρειάζεται ένα γεμάτο γήπεδο να φωνάζει ΠΑΟΚ…ΠΑΟΚ και όχι εναντίον άλλων ομάδων. Ξέρω ότι θα ξεκινήσουμε με άδεια γήπεδα αλλά όταν αυτός ο εφιάλτης τελειώσει πρέπειόλοι να πλαισιώσουμε το τμήμα που μας έφερε τόσες χαρές και δυο ευρωπαϊκά τρόπαια.

Έχουμε τον κόσμο να το κάνουμε αυτό. Δεν είναι η πρώτη μας φορά άλλωστε. Το κάναμε ξανα τη δεκαετία του 90. Ελάτε όλοι μαζι να σηκώσουμε το μπάσκετ ψηλά.Μπορούμε.ΠΑΟΚ είσαι

Geroplatanos

Διαβάστε περισσότερα