Το νέο αίμα του ΠΑΟΚ

Είναι πλέον φανερό πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι να χτιστεί σε νέες βάσεις, δίνοντας χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά, είτε προωθώντας τους μικρούς των ακαδημιών είτε αγοράζοντας παίκτες σε μικρή ηλικία με μελλοντική μεταπωλητική αξία. Δεκαεφτά παίκτες που βρίσκονται μέχρι στιγμής στο ρόστερ της ομάδας είναι ηλικιακά έως 25 ετών.

Ξεκινάμε με τον Βενιαμίν του ρόστερ, Γιώργο Κούτσια, ο οποίος παρά τα 16 του χρόνια έκανε προετοιμασία με την ανδρική ομάδα και έδειξε πολύ καλά δείγματα στα φιλικά. Ακολουθούν οι: Χρήστος Τζόλης (18 ετών), Βρακάς (19 ετών), Διαμαντής, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας (20 ετών), Μπαλογιάννης, Χατζηστραβός και ο νεοαποκτηθείς Ninua (21 ετών), Μιχάι, Λημνιός και Leo Jaba (22 ετών), Douglas Augusto και Swiderski (23 ετών), Γιαννούλης και Akpom (25 ετών). Επιπλέον παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία, στην ομάδα ανήκουν και οι: Γαϊτανίδης (20 ετών) και Γκαργκαλατζίδης (20 ετών).

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ, ποιοι θα πωληθούν και ποιοι θα δοθούν δανεικοί. Θεωρώ ότι ένας δανεισμός σε ομάδες του εξωτερικού θα βοηθούσε περισσότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι όμως πολύ σημαντικό η ομάδα να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα παιδιά των ακαδημιών της, να βγάζει παίκτες και να έχει κέρδος. Σίγουρα είναι προτιμότερο να παίζουν νεαρά παιδιά που έχουν όρεξη και διάθεση να αποδείξουν πράγματα παρά παίκτες χορτασμένοι.

Το βάρος τώρα πέφτει τόσο στους ίδιους που πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και να γίνονται όλο και καλύτεροι αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας που πρέπει να τους διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να λάβουν το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων τους.

Ελένη Παρασκευά

Διαβάστε περισσότερα