«Το στοίχημα και οι προτεραιότητες του ΠΑΟΚ Β»

Αντίστροφα μετράει ο ΠΑΟΚ Β για να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Ένα εγχείρημα για το οποίο έχει δουλέψει όλη η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, ήταν μια απαίτηση χρόνων και πλέον όλοι περιμένουν να αποδώσει καρπούς, όπως έχει συμβεί με τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο γενικός διευθυντής του PAOK Academy, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος μίλησε αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, για την δημιουργία του ΠΑΟΚ Β’, μιας δεξαμενής που θα απορροφά και θα εκπαιδεύει τα παιδιά που μεγάλωσαν στον Δικέφαλο, αλλά δεν είχαν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στην Κ19.

Εν γνώσει όλων των δυσκολιών και των παραμέτρων, από το 2007 ήδη ο κ. Πουρλιοτόπουλος μιλούσε για την δημιουργία μιας βάσης για μια ελληνική ποδοσφαιρική σχολή.

Το restart επί εποχής Σαββίδη έθεσε προφανώς πολύ υψηλά τον πήχη. Ανέδειξε στο πέρασμα του χρόνου την Ακαδημία του ΠΑΟΚ και δημιούργησε ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές που κοσμούν πλέον το ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά και ευρωπαϊκών ομάδων.

«Αν θέλουμε να είμαστε κυνικοί άλλωστε, όσο κι αν αυτό μας δυσκολεύει δουλεύοντας με παιδιά και έφηβους, το στοίχημα είναι διαχρονικά το να αναδείξουμε εκείνους που μπορούν να ξεχωρίσουν στο επόμενο επίπεδο» , λέει ο κ.Πουρλιοτόπουλος.

Δεν διστάζει δε, να πει ότι ειδικά από το 2016 η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β αποτελούσε για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ φυσικά, προτεραιότητα.

«Χρόνια τώρα προωθούσαμε αυτό το θέμα και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση της οριστικοποίησης των Β ομάδων στην Super League 2. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον ένα πρωτάθλημα που θα δώσει ώθηση στους νεαρούς μας παίκτες, που θα τους «ψήσει» κατά το κοινώς λεγόμενο στις απαιτήσεις του ανδρικού ποδοσφαίρου».

Προφανώς, ο κ.Πουρλιοτόπουλος δεν μπορεί παρά να εκφράσει την ικανοποίησή του και την περηφάνια του για τα παιδιά που είναι στην πρώτη ομάδα και δηλώνει πως έχει υψηλές προσδοκίες από τον ΠΑΟΚ Β.

«Η κάλυψη του μεταβατικού σταδίου από το πρωτάθλημα νέων μέχρι την πρώτη ομάδα ήταν απαραίτητη. Η παρουσία παιδιών που εκπαιδεύονται από «μωρά» στον ΠΑΟΚ, η επιστροφή δικών μας παικτών που δοκιμάστηκαν κι αλλού ως δανεικοί, όταν ηλικιακά δεν χωρούσαν πια στην Ακαδημία, η ασφάλεια ενός έμπειρου και ικανού τεχνικού team – εμποτισμένου με την εκπαιδευτική φιλοσοφία του PAOK Academy – γεννά προσδοκίες και ελπίδες» , τονίζει.

Υπάρχει βέβαια, σύμφωνα με τον κ.Πουρλιοτόπουλο μια νέα συνθήκη που προκύπτει από την δημιουργία του ΠΑΟΚ Β. «Ο ΠΑΟΚ Β, η Κ19 – αυτή με την σειρά της με την Κ17 – και υπό προϋποθέσεις, παίκτες που ανήκουν πλέον στο ρόστερ της Α ομάδας, οφείλουν να λειτουργούν τρόπον τινά ως συγκοινωνούντα δοχεία» , τονίζει και καταλήγει:

«Με την σωστή διαχείριση που απαιτούν τα νέα δεδομένα, μόνο κέρδος θεωρώ ότι θα αποκομίσουμε από μια σωστή διαδικασία ροής των παικτών μας μεταξύ των τμημάτων μας» .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση