Φορτσάρει ο ΠΑΟΚ!

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου με αφορμή το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον προγραμματισμό

Νομίζω πως από την αρχή ήταν συγκεκριμένα τα πλαίσια που Κινηθήκαμε. Δεν κάναμε υπερβολές. Πήγαμε με μια μικρή προσαύξηση στο τέλος πάνω στο οικονομικό σχεδιασμό. Καταφέραμε τους περισσότερους στόχους μας. Κάποιοι άλλοι έφτασαν κοντά αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Τηρουμένων των αναλογιών ήμασταν πολύ κοντά στο να πετύχουμε το απόλυτο. Τα πήγαμε πολύ καλά.

Για το στυλ

Νομίζω ότι έχουν έρθει κυρίως όσον αφορά τον ελληνικό κορμί παιδιά που θα δώσουν βάθος. Θα μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα και πιο γρήγορο στο ανοιχτό γήπεδο που πέρυσι ήταν το αδυναμία σημείο μας. Θα έχουμε αρκετά από τα περσινά στοιχεία και θα τα διατηρήσουμε. Έχουμε αρκετούς παίκτες που ήταν και πέρυσι εδώ οπότε θα έχουμε αρκετά πράγματα ίδια. Στόχος μας είναι να γίνουμε καλύτεροι στην άμυνα και στο τρανζίσιον.

Αν αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση λόγω προσδοκιών:

Δουλεύω σε μια ομάδα που έχει κοινό κι έτσι υπάρχουν προσδοκίες. Τα τελευταία στο χρόνια δεν υπήρχε οικονομική βεβαιότητα και δεν καλλιεργήθηκε προσδοκία στον κόσμο. Αυτή είναι που υπάρχει τώρα και δίνει αισιοδοξία στον κόσμο. Δε νομίζω πως είμαστε στην 6αδα και 7αδα που ξόδεψαν παραπάνω. Έχουμε κάνει όμως κινήσεις που μας ικανοποιούν. Δεν είναι πρώτη μου χρονιά σαν προπονητής και δε νιώθω πίεση. Πάντα υπάρχει πίεση. Είμαστε ξεκάθαροι ως προς τους στόχους μας και το τι θέλουμε να κάνουμε.

Για το συνδυασμό Ελλάδας – Ευρώπης:

Ο πρώτος μήνας είναι που θα είναι δύσκολος. Εκεί είναι τα συνεχόμενα παιχνίδι. Αυτός είναι κι ο λόγος που έπαιξε ρόλο στο να κρατήσουμε παίκτες την περσινή σεζόν που τους ξέρουμε. Θέλαμε να βρούμε παιδιά που είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν και ξέρω πως λειτουργούν σε πίεση και συλλογή πληροφορίας καθώς θα είναι λίγος ο χρόνος προετοιμασίας στα παιχνίδια.

Για το τι θέλει στο τέλος

Νομίζω ότι η μαγική λέξη είναι ο σεβασμός. Να κερδίσουμε το σεβασμό όλων των αντιπάλων μας. Κάθε φορά να μας σέβονται. Να τον εμπνέουμε λόγω του τρόπου που θα αγωνιζόμαστε. Αυτό θα είναι η πρώτη επιτυχία. Θέλουμε να βρούμε πολλές νίκες και να κοιτάμε προς τα πάνω. Όλοι έχουμε βλέψεις φιλοδοξίες και κίνητρα. Είναι ανούσιο όμως να σημαδέψεις από τώρα το στόχο σου. Ειδικά δε μια σεζόν όπου όλες οι ομάδες φαίνονται ενισχυμένες. Γνώμη μου είναι πως το τοπίο θα είναι ίδιο. Ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Θα φανεί από το Νοέμβριο μετά. Για το όλον 3ετιας και τη σταθερότητα στο συνολικό. Νομίζω πως το πλαίσιο που κινείται η ομάδα έχει κλείσει και πηγαίνει προς τα πάνω. Υπάρχουν κενά που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Υπήρχαν χρέη σε παίκτες και μάνατζερ. Υπάρχουν όμως και προς δημόσιο και προμηθευτές. Ο σκόπελος είναι μεγάλος γιατί πρέπει να τηρήσουν με ευλάβεια. Η σταθερότητα είναι το Α και Ω..

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση