Όταν έκλεβαν τον ΠΑΟΚ, ήταν… Σάββατο

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης δεν βολεύεται από τίποτα ισχυρό. Θέλει να κρατά την μετριότητα στη κορυφή. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Κάθομαι και παρατηρώ τις αντιδράσεις των βλαχοινφλουένσερ που έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη και με πιάνει θλίψη. Αυτή τη φορά είναι λαλίστατοι όσον αφορά στη περίπτωση του Άρη. Εδώ δεν καίει η μπάλα βλέπετε, εδώ υπάρχουν τακτικοί δικαστές που δεν έχουν αντίλογο και ο Ζαγοράκης που παρότι δεν έχει καμία σχέση, ως πρόεδρος της ΕΠΟ την ακούει.

Δεν εξετάζω αν ο Άρης έχει δίκιο ή όχι και εννοείται πως στη δική μου ποδοσφαιρική κουλτούρα το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο. Κάτι που ίσχυε βέβαια και στις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ δεν αδικήθηκε απλά, αλλά αντιμετωπίστηκε ως σκουπίδι. Όπως και η κοινωνία του.

Η σιωπή που επικράτησε τότε, ήταν εκκωφαντική. Και αυτοί που μίλησαν, πήραν κυβερνητική θέση παρότι υπήρχε το γεγονός της ανακοίνωσης υποβιβασμού του ΠΑΟΚ την ώρα που ξεκινούσε παιχνίδι του. Δηλαδή μία ξεκάθαρη προσπάθεια προβοκάτσιας.

Αυτή την εποχή, ο Άρης τιμωρήθηκε με μείον έξι από τακτικούς δικαστές. Ας πάει στο CAS και θα δούμε τι θα πει το ευρωπαϊκό δικαστήριο που δεν ελέγχεται από κανέναν. Όπως έκανε ο ΠΑΟΚ απλά για να του επιτρέψουν να δικαστεί.

Οι πολιτικοί που πήραν θέση για την υπόθεση του Άρη, σε αυτή του ΠΑΟΚ δεν είχαν πει κουβέντα. Δεν είχαν την ψυχή να πούνε το προφανές. Πιόνια μιας παρέας διαπλοκής που εξυπηρετεί συμφέροντα μακρινά από την κοινωνία τους, κόντρα στη κοινωνία τους.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι Αριανοί, είναι που οι μοναδικοί που κινδυνεύουν με αυτές τις συμπεριφορές, είμαστε εμείς και αυτοί. Πρόσφατα σε κουβέντα που είχα με κάτι φίλος μου, έλεγαν πως εμείς δεν τιμωρηθήκαμε. Δηλαδή για αυτούς, δεν είναι τιμωρία που έχασα ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια, ούτε πως με διέλυσαν πνευματικά και αγωνιστικά παράλληλα με τα όργια Αυγενάκη.

Το μένος τους για τον ΠΑΟΚ, επικρατεί της λογικής. Όταν χτυπούσαν παλαμάκια και χαιρόντουσαν με αυτά που βίωνε ο ΠΑΟΚ, έπρεπε να κοιτάξουν και λίγο μπροστά. Σε αυτή τη χώρα, με αυτό το πολιτικό προσωπικό που διαθέτουμε και αυτό το εκτόπισμα που έχουμε ως πόλη, αυτά τα αποτελέσματα θα υπάρχουν.

Όταν ο Κάρυ μιλούσε για νόμους που έπρεπε να ισχύσουν, την ώρα που ο Αυγενάκης είχε καταπατήσει τα πάντα, έπρεπε να σκεφτεί πως οι πιθανότητες να είναι ο επόμενος, είναι τεράστιες. Δεν πειράζει, όσο ζούμε μαθαίνουμε και ο Κάρυ είναι γρήγορος. Πιστεύω το κατάλαβε.

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει προσωπικότητες. Δεν έχει παίκτες, δεν έχει τίποτα που να προασπίζει τα συμφέροντά της. Έχει μία μιζέρια που βολεύει τους μέτριους. Κυρίως τύπους που έχουν στήσει πολιτική καριέρα μέσα από την υποκριτική μορφή του πατρίς – θρησκεία – οικογένεια.

Μία μέρα μετά την έλευση Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προφανώς και γκάζωσε τα εδώ νομιστεράκια για το κλίμα που υπάρχει για αυτόν στη πόλη, εμφανίστηκε ο Στράτος Σιμόπουλος που εντελώς άγαρμπα, κούνησε το δάχτυλο στον Ιβάν Σαββίδη για τον τρόπο που επιχειρεί.

Και κάπου εδώ κατανοείς πως το μοτίβο εξέλιξης στην ιεραρχία της παράταξης, εμπεριέχει μία φανερή δυσφορία για την ύπαρξη του Ιβάν σε αυτόν τον πλανήτη. Η ανάγκη να δείξεις πως δεν είσαι ελεγχόμενος από τον Ιβάν, λες και αυτός ασχολήθηκε ποτέ μαζί σου.

Κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του Ιβάν που έχουν αφήσει κάθε καρυδιάς καρύδι να κάνει πολιτική στη πλάτη του. Είναι κομμάτι της δουλειάς τους, το οποίο δεν το κάνουν και πολύ καλά. 

Για να κλείσω το θέμα της επικαιρότητας, διάβασα την ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη για τον Άρη και νομιμοποιούμαι να θεωρώ πως υπάρχει αρκετή πολιτική μέσα σε αυτή. Υπάρχουν οι ισορροπίες υπάρχει και η ουσία.

Και εγώ είμαι κατά των τιμωριών αφαίρεσης βαθμών. Όμως αυτή η κουβέντα θα ανοίξει, αφού κάποιος χάσει ένα πρωτάθλημα από μία τέτοια απόφαση ή κερδίζει ένα ξεκινώντας με μείον δύο βαθμούς. 

Δε νομίζω πης είναι ανεκτή απο την πλευρά μας αυτή η κουβέντα. Αν και οι πιθανότητες να τιμωρηθούν με αφαίρεση ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι σχεδόν μηδενική.

Στα ποδοσφαιρικά, το φιλικό στη Βέροια μας έδειξε πως η ομάδα εχει φορτωθεί αρκετές προπονητικές μονάδες και δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο.

Οι δύο νέοι, έδειξαν γνώστες των βασικών, είναι κανονικοί ποδοσφαιριστές και θα βοηθήσουν. Οταν βρούνε ρυθμό θα είμαστε σε θέση να πούμε και για το επίπεδο της βοήθειας που μπορουν να δώσουν. 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση