Ώρα εισιτηρίων διαρκείας για τον ΠΑΟΚ

Μετά την ανακοίνωση των προνομίων για τους νέους που εμβολιάζονται και την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό της Freedom Pass, της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρω, σειρά παίρνουν σήμερα οι ενημερώσεις από τους υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσιάζουν το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη.

Λήψη τριών σπονδυλωτών μέτρων

  • Η πρώτη αφορά την ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό
  • Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη διευκόλυνση εμβολιασμένων
  • Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμένων

Καθιέρωση διαβαθμισμένης κάλυψης σε χώρους ψυχαγωγικού χαρακτήρα

  • Κλειστοί χώροι όπως κινηματογράφοι και εστιατόρια αλλά και ανοικτοί όπως γήπεδα.
  • Σε αμιγείς χώρους οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει
  • Σε μεικτούς επιτρέπονται και όσοι έχουν κάνει τεστ
  • Οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τι επιλέγουν.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ) στην ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%.

Τα προνόμια

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί και από την Ευρώπη, όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα περιλαμβάνουν:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα

 

Άδωνις Γεωργιάδης: “Στα γήπεδα με μάσκα”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Στους αμιγείς χώρους θα είναι μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Σε αυτούς τους χώρους θα υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα ενώ δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Στους μικτούς χώρους πέραν των εμβολιασμένων θα μπορούν να είναι και οι μη εμβολιασμένοι με μάσκες και υποχρεωτικό αρνητικό rapid test. Στους μικτούς κλειστούς χώρους εστιατορίων και καφέ η πληρότητα θα είναι στο 50%”. Στους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να προσέρχονται με self test που θα δηλώνεται από τους γονείς τους. Στους αμιγείς χώρους που ξεκινούν από 15 Ιουλίου, η χωρητικότητα φτάνει στο 85%. Στους μεικτούς χώρους από 1η Ιουλίου η πληρότητα γίνεται 50% και οι ανήλικοι προσέρχονται με self test γονέων.  Σε ο,τι αφορά τα γήπεδα (ανοιχτά και κλειστά), ανοίγουν ξανά από 15 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους και με χρήση μάσκας”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση