8 Χρόνια μαζί μας

«Μετά από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον ΑΣ ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Επενδυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Επενδυτή. Ο κοινός στόχος των τριών πλευρών είναι σαφώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αλλάξει σελίδα και ο καθένας από την πλευρά του να συνδράμει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας…»

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Αυγούστου 2012 όταν η ασπρόμαυρη ΠΑΕ με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε πως το 51% των μετοχών του ΠΑΟΚ περνούν στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Ήταν η μέρα που έμελλε να γραφτεί στην ιστορία του δικεφάλου και να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή.

Η αποδοχή του Ιβάν από τους οπαδούς δεν έγινε αμέσως. Πολλοί σκεφτικοί και δυσκολόπιστοι χρειάζονταν χρόνο και έργα για να αποδεχτούν τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ. Όταν όμως ο ίδιος δήλωνε «Δεν θα σας προδώσω ποτέ» το εννοούσε και το έπραξε την στιγμή που απελευθέρωσε τον ΠΑΟΚ από τα χρέη του, πληρώνοντας σχεδόν 11 εκατ. ευρώ.

«Σας δίνω τον λόγο του Πόντιου, θα φέρω την χαρά στην Τούμπα» είχε πει και το έκανε πράξη. Την εποχή Σαββίδη ο ΠΑΟΚ μετράει ήδη 3 κύπελλα και 1 αήττητο πρωτάθλημα.

Ο Σαββίδης χρειάστηκε χρόνο για να μάθει τα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμφισβητήθηκε και συνεχίζει να αμφισβητείται από πολλούς. Έκανε και θα κάνει λάθη μαθαίνοντας, πάντα έχοντας ως στόχο το καλύτερο για την ομάδα. Για εμάς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης είναι πλέον ένας από εμάς αλλά και για τον ίδιο η ομάδα είναι κομμάτι της καρδιάς του. Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει την αντίδραση του στον αγώνα με την ΑΕΚ την χρονιά του χάρτινου πρωταθλήματος. Ένας άνθρωπος που ελέγχει πλήρως τα συναισθήματα του, ακολούθησε την καρδιά όπως θα έκανε ο κάθε ένας οπαδός. 

«Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα. Όταν αποκτήσαμε τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι μέχρι τότε δεν είχα τίποτα», είχε πει. 

Ελένη Παρασκευά

Διαβάστε περισσότερα