PAOK TV Συμφωνείτε με το εγχείρημα;

Από την περσινή χρονιά και με αφορμή τη μικρή προσφορά που δεχτήκαμε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων μας, η ΠΑΕ αποφάσισε ταδικαιώματα της ομάδας να τα έχει το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας το PAOK TV. Μια πολύ πρωτοποριακή κίνηση που σίγουρα στην Ελλάδα δενέχει ξαναγίνει αλλά δεν έχω ακούσει και παγκοσμίως κάτι παρόμοιο.Προσέξτε και η Barcelona έχει κανάλι με νέα αγώνες της κλπ, δεν έχειόμως τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης ζωντανά των αγώνων.

Το εγχείρημα αυτό συζητήθηκε ευρέως με πολλούς να συμφωνούν και άλλους να έχουν τις αντιρρήσεις τους. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά η ΠΑΕ δεν προσανατολίστηκεσε ένα οπαδικό κανάλι που θα έκανε την μετάδοση ένας υποκειμενικόςοπαδός-δημοσιογράφος. Τις μεταδόσεις ανέλαβε ο Αλέξης Σπυρόπουλος ένας δηλωμένος ερυθρόλευκων φρονημάτων δημοσιογράφος αλλά ποτέ προκλητικός και πάντα καλός στην περιγραφή του. Ίσως μετά το Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο καλύτερος που έχει η χώρα. Η μετάδοση πραγματοποιείταιαπό την ίδια εταιρεία που κάνει και τις μεταδόσεις της NOVA αν θυμάμαι καλά η FRAMANTLE HELLAS. Το αποτέλεσμα είναι ποιοτικό και αντικειμενικό. Το γεγονός όμως ότι προβάλλεται από το διαδίκτυο έχει και σε κάποιους συνδρομητές προβλήματα όπως διακοπές που μπορεί να προέρχονται βέβαια ακόμα και από μικρές ταχύτητες στα σπίτια των ίδιων των χρηστών. Στο δικό μου σπίτι πάντως αν και δεν είχα ποτέ καλές ταχύτητες είχα πάντακαλή εικόνα και χωρίς διακοπές. Επίσημα στοιχεία για το οικονομικό κομμάτι δεν έχουμε. Δεν ξέρουμε λοιπόν αν τα έσοδα που έφερε το PAOK TV είναι αυτά που θα θέλαμε.

Από την άλλη μεριά βέβαια ποτέ τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου δεν ήταν γαλαντόμα με την ομάδα μας. Πάντα είχαμε προβλήματα με μικρές προσφορές η και κανένα ενδιαφέρον. Για μένα από το να παρακαλάμε για τα αυτονόητα μου άρεσε η κίνηση “δεν σας έχω ανάγκη, μπορώ και μόνος μου”. Επίσης, είχαν την δυνατότητα οι οπαδοί μας, από Αυστραλία εως τις Η.Π.Α. να παρακολουθήσουντα παιχνίδια της ομάδας χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μεγάλα συνδρομητικά πακέτα. Το κανάλι βέβαια θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με πρόγραμμα περισσοτέρων ωρών χωρίς να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να περιέχει εκτός των αγώνων, τα πολύ ωραία ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει η ομάδα, βίντεο από τις προπονήσεις, συνεντεύξεις με παίκτες τωρινούς ή βετεράνους, παλιούς μεγάλους αγώνες της ομάδας κλπ. Ποιος δεν θα ήθελε να δει μια συνέντευξη του Μλάντεν Φορτούλα , του Νίκου Βεζυρτζή και για να πάω ακόμα παραπέρα του Στρατηγού του Μάκη του Μανάβη. Επίσης αγώνες όπως με Μπάγιερν, Άρσεναλ, Τότεναμ κλπ. Ακόμα θα μπορούσε να περιέχει το πρόγραμμα και καθαρά οπαδικές εκπομπές από συνδέσμους μας σε όλο τον κόσμο.  Ακόμα περισσότερο θα μπορούσαν να υπάρχουν αφιερώματα για τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας, νέα για την πορεία τους, μετάδοση αγώνων όπου αυτό είναι δυνατόν αλλά και προβολή των αθλητών μας σε αυτά τα τμήματα. Μη ξεχνάμε ότι αυτή η προβολή μπορεί να έχει σαν επακόλουθο και την προσέλευση αθλητών στα τμήματα αυτά αλλά και παιδιών στις ακαδημίες μας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν για να βλέπουν την ομάδα και θέλουν τους αγώνες σε ενα ελεύθερο κανάλι π χ OPEN.

Από τη μέρα που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης και πλήρωσε τα προυπάρχοντα χρέη της ομάδας συνέχεια βάζει το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι κακό λοιπόν και εγώ να βοηθάω λίγο με το τηλεοπτικό μου εισιτήριο, από τη στιγμή μάλιστα που θα τα έδινα σε κάποιο συνδρομητικό ή σε κανα δυο μπύρες στη γειτονική καφετέρια που θα έδειχνε το παιχνίδι. Η λογική του ελεύθερου καναλιού πλέον πιστεύω ότι γενικά εκ των πραγμάτωνκαθίσταται αδύνατη λόγω μη αρκετών εσόδων για το οποιοδήποτε κανάλι. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω και τις δικές σας γνώμες πάνω σε αυτό το έγχειρημα και κατα πόσο θέλετε να συνεχιστεί η και να γίνει καλύτερο.